Tre nya iPhones i september?

Den 10 september håller Apple sitt tredje av de vanligen fyra eventen som hålls årligen. I vanlig ordning är det Steve Jobs Theatre i Cupertino, Kalifornien som är arenan och Tim Cook som står på scen.

Apple brukar ägna de presentationer som hålls i september åt sina iPhones och så verkar det bli också i år. Förhandsryktena säger att vi kommer att introduceras för tre nya modeller av iPhone. Kommer det att bli en ny generation? Troligtvis nej, istället kommer det att handla om modeller som förbättrar förra årets modeller (ett fåtal menar dock att vi kommer bli överraskade). Ett modus operandi som vi vant oss vid från Apple vid det här laget. Vissa menar att vi kommer att få vänta till 2020 på de stora nyheterna. Med tanke på att miljön blivit större på agendan skulle det inte förvåna oss om de nya modellerna kommer att vara mer hållbara och enklare att reparera. Det har inte minst blivit mer inne att laga iphone på senare år, vilket är något som ska applåderas.

Förändringar under iPhone-skalet

De flesta rykten gör alltså gällande att de nya mobiler Apple kommer att presentera främst kommer att vara förbättrade varianter av tidigare modeller – och mest förbättringar av det mer subtila slaget. Bland smågrejerna märks först och främst att vattentätheten ska förbättras. Vattentäta mobiltelefoner var på modet under några år för att sedan av någon anledning försvinna. Nu verkar det vara en trend som är på väg tillbaka igen.

Den största beryktade förändringen har att göra med kameran. Åtminstone en av modellerna sägs utrustas med en kamera som har tre linser. En förändring som kommer göra det möjligt att ta bilder med bredare vinkel med en mobiltelefon än någonsin förut.

Övriga mobilnyheter

Utöver det ryktas det om andra mindre nyheter. Bland dem finns till exempel en funktion som sägs göra det möjligt att via din iPhone ladda andra enheter trådlöst, till exempel Airpods. Troligtvis kommer de nya modellerna också utrustas med större batterier.

Vad de nya modellerna kommer att få för namn vet vi inte ännu. Några namn som cirkulerat är dock bland andra iPhone 11 Pro, iPhone XI och iPhone XT. Hur det verkligen blir vet vi någonstans efter klockan 19:00 svensk tid, den 10 september. Eventet streamas live på Apples hemsida.