Förbered dig på rätt sätt innan du bestiger ett berg

Att bestiga ett berg är en otrolig utmaning för de flesta men ändå något som många vill prova på. Vill du vara en av dem som ger dig på ditt livs utmaning? Med rätt förberedelser har du alla förutsättningar för att klara av att bestiga även de högsta bergen. 

Den första och bland de största förberedelserna du behöver göra är att komma i fysisk form inför en bergsklättring. Du behöver ha god kondition och även bygga upp dina muskler för att ha uthålligheten att kunna ta dig uppåt. Det är en god idé satsa mycket på styrketräning och ta proteinpulver efter för att få upp så mycket styrka som möjligt.

Bergsklättring är till för alla

bergDu behöver inte vara en atlet för att börja med bergsklättring utan med en del goda förberedelser och en bra guide kan i princip vem som helst börja.

”Bergsklättring behöver inte vara så jävla svårt, krångligt och komplicerat. Man behöver inte vara proffsklättrare eller planera en expedition i flera år.” Säger Emma Svensson.

När du börjar klättra berg kommer du märka hur mycket du själv utvecklas både som person och i din fysik. Du måste lära dig att alltid anpassa dig efter rådande förutsättningar och ta dagen lite som den kommer. Det viktigaste är att du läser på ordentlig om bergsklättring och tar till dig alla tips som finns om hur man förbereder sig som bäst. Har du inte gjort detta kan det innebära livsfara. Berg har ofta oberäkneliga landskap och ett snedsteg kan innebära att man trillar ner för berget och i värsta fall inte överlever. Trots risken för olyckor är det värt vandringen när du väl tagit dig upp till toppen och tittar ut på en makalös utsikt!