Skoter: bäst sätt att uppleva fjällen

Ett resmål som blir allt populärare vintertid är de svenska fjällen, och inte bara för skidåkningens skull – nu är det skotersafari som gäller!

Vinterdag snöskoterVill man uppleva Sveriges natur och fjäll på bästa möjliga vis är detta lätt ordnat med en heldag med skotersafari i Sälen som avslutas med ett besök i hotellets spaavdelning för att vila musklerna. I till exempel Dagens Nyheter tipsar man om en rad olika lyxhotell i området kring Sälen och dess skidbackar med rum i såväl budget- som lyxprisklasser så att alla typer av människor kan njuta utan att spräcka familjens ekonomi. Så den listan kan vara bra att spana in innan man gör sin sedvanliga hotellbokning på första bästa lediga hotell!

Varför är skoter bäst?

Att skotersafari är det bästa sättet att uppleva fjällens natur har många anledningar, men en som fotografen Evelina Ytterbom tipsar om i tidningen Allehanda är att man från skoterryggen kan lyckas ta fantastiska naturbilder. Ett tips hon delar med sig av är till exempel att man ska använda det omkring sig för att skapa en snygg inramning på vad man vill fotografera – såsom himlen och molnen när man är på högre höjder, då kan man skapa riktigt snygga bildeffekter. Ett annat tips är att filma ute i naturen, speciellt om man åker på skotersafari, chansen är då att man kan fånga något av det komiska slaget – som man sedan kan skicka till det nya tv-programmet som är ett skotermagasin med Jonas “Heavy” Stentäpp och Martin Trygg, dom efterlyser nämligen både bra och roliga klipp om just skotrar:

”Har du gjort det galnaste hoppet, kört sjukt snabbt eller kört det lösaste pudret? Bräck dina polare med bästa skoter-klippet och gör det här på dt.se och dalademokraten.se.” läs mer.