Så packar du smart

Oavsett vilken friluftsaktivitet som du ska ägna dig åt är det bra att se över packningen. Att ha en lätt packning har många fördelar. Fundera över varje sak du väljer att ta med.

Det allra flesta friluftsaktiviteter kräver någon form av packning, inte minst vandringar av olika slag. När du ska ut på olika spännande friluftsäventyr under sommaren är det en stor fördel att kunna packa lätt. Det finns massor med bra tips för att få en lättare packning. Att tänka igenom varje pryl som du ska ha med dig är viktigt eftersom allt du tar med dig har betydelse för hur tungt det blir. Exempelvis att ta med dig en sporks istället för både en kniv, gaffel och sked gör stor skillnad. Dessutom är en spork tillverkad i en hållbar plast som är lätt. Det är ett multiredskap som slår alla andra typer av bestick när du ska ut på äventyr. Du har stor fördel av att lära dig att tänka kreativt och välja sådan utrustning som kan användas till flera olika ändamål.

Välj saker som är tillverkade av lätta material

Det finns massor med saker som du kan göra för att minimera packningen. Du kan lära dig att torka olika livsmedel istället för att släpa på konservburkar och andra onödiga förpackningar. Det gör även att du får mindre skräp att ta med dig hem. Tänk igenom varje pryl som du tar med dig, speciellt om du ska vandra och bära din packning en längre sträcka. Fundera alltid över nödvändigheten med en sak som du packar med dig. Men tänk på att aldrig avstå utrustning som är nödvändig att ha säkerhetens skull.

Undvik att ta med bekvämlighetssaker

Det finns några bra tips som du kan använda dig av för att packa lättare. Ta bara med dig så mycket som du behöver av olika saker. Om du behöver solkräm kan du ta med dig en liten burk som du fyller istället för hela flaskan. Tänk även på vad sakerna du ska ta med dig är tillverkade i för material. Material påverkar den totala tyngden på packningen. När du väljer ut dina saker inför friluftsäventyret är ett tips att undvik att ta med bekvämlighetutrustning. Fråga dig själv om du verkligen behöver en stor handduk eller en kudde.