Kombinera spa-lyx med naturupplevelser i Jönköping

Vill du kombinera härliga naturäventyr med riktig lyx så kan du med fördel bege dig till Jönköping. Residensstaden i Jönköpings län har gjort sig känd som ett ställe som älskar sport och natur, och som också erbjuder matupplevelser utöver det vanliga. Tar du in på ett hotell som samarbetar med ett skönhetscentra så kommer du dessutom känna dig avkopplad nog att njuta av naturen lite extra.

Tycker du om trolska landskap och häftiga utomhusaktiviteter så är Jönköping staden för dig. Vill du dessutom bli ordentligt ompysslad mellan varven så kan ett spa i Jönköping hjälpa dig att återhämta dina krafter efter alla utflykter, skogsvandringar och cykelturer. Elite Stora Hotellet i Jönköping samarbetar med skönhetscentrat Hudoteket, som stoltserar med ett av Sveriges mest populära dag-span. Bokar du en spa-weekend på hotellet så ingår träning på Friskis & Svettis i priset.

Upplev Jönköping på hemestern

Uppskattar du landskap som ser ut att vara sprungna ur Sagan om ringen så kan en hemester i Småland vara lika fantastisk som en resa till Nya Zeeland. I Jönköping kan du välja mellan tre olika upplevelsepaket, där fokus ligger på att prova på lokala smakupplevelser ute i naturen. Vill du ha lite mer action på din semester så kan du välja att springa, cykla eller paddla i det småländska landskapet. Föredrar du fiske så måste du besöka Vättern, Munksjön och Rocksjön. Eller varför inte ta med hela familjen till det omtalade äventyrsbadet Rosenlundsbadet, som har en halv miljon besökare varje år. Badet erbjuder nio bastuanläggningar, tio bassänger samt ett så kallat friskotek med konditions- och styrketräning.

Bo på hotell i coronatider

Covid-19 ser äntligen ut att vara på tillbakagång, regeringen har lättat på restriktionerna och alltfler svenskar har fått det efterlängtade vaccinet. Det innebär dock inte att du kan upphöra med att vara försiktig. Planerar du att bo på hotell så är det extraviktigt att du tar med dig handsprit då du kommer ta i dörrhandtag och hissknappar som många andra nyligen tagit i. Det kan också vara en god idé att inta de flesta måltider på rummet, då hotellrestaurangerna tenderar att bli överfulla i semestertider.