Klimatstoltsera med bussresa

Sommaren är äntligen här och för den som vill upptäcka Sveriges natur finns det en massa olika saker att hitta på. Fördelarna med att åka inrikes är många: dels kan du undvika flyger – och så är det dessutom mycket allmänbildande att lära sig om vad Sverige har för fauna. Att åka till en stad kan också vara ett spännande alternativ, även för den som är intresserad av natur. Det bästa av allt är att du slipper flygskam, bli istället del av en klimatstolt rörelse!

För att göra en resa genom Sverige så bekväm som möjligt kan vi rekommendera den här sajten http://www.smalandsbussen.se/typologies-packages/bussresor/ som listar olika bussresor till paketpris. Det innebär bland annat att du kan få ett helt program till din resa och behöver inte tänka så mycket själv – det kan vara bekvämt om ni reser ett gäng till exempel och vill passa på att se någon artist spela i Stockholm när ni ändå är ute och reser!

Att resa med buss

Det har blivit hett att åka på semester inom Sveriges gränser. Förmodligen beror det dels på att vi söker mer efter vårt kulturarv och intresserar oss mer för vad som går att upptäcka inom rimliga avstånd. Men så är det faktiskt också bättre för miljön, något som inte går att underskatta. Allt fler blir upprörda över ett idogt flygresande, speciellt om det rör sig om regionala flyg inrikes.

Flygskammen har blivit lite av ett fenomen i de sociala medierna, men vi vill lyfta det nya begreppet ”Klimatstolt”. Så välj bort flyget och ta istället ditt pick och pack – för bussen kan du faktiskt ta längre än inom Sveriges gränser. Vi tror det skulle hjälpa många skeptiska människor genom att vända upp och ner på debatten och istället visa upp de positiva sidorna och hur kul det faktiskt kan vara att ta klimatsmarta beslut för sitt resande!